1950 - 2000

 1961 – West Side Story
West Side story is een verfilming van de gelijknamige musical uit 1957. Het verhaal is geïnspireerd door het stuk Romeo en Julia. De Jeugd-bendeoorlog van het toneelstuk van Shakepeare wordt verplaatst naar het eigentijdse New York. De regie van West Side Story was door Wise & Robins en de componist was Leonard Bernstein. De cheografie van de dans is nog steeds een voorbeeld voor veel clips, en daarbij won deze film 10 oscars, waaronder die van de beste film.

1969 - Easy rider

Deze film is één van de belangrijkste roadmovies uit de filmgeschiedenis. Hij is geregisseerd door Dennis Hopper. In ‘Easy Rider’ komt het vrijheidsgoevoel van Amerika in de jaren zestig tot uiting. De film gaat over twee motorrijders die tegen de Amerikaanse cultuur zijn. Ze reizen vanaf Los Angeles naar New Orleans. Tijdens die reis gaan ze op zoek naar het echte Amerika.

1973 - Turks Fruit

Turks fruit is een film van Paul Verhoeven. De hoofdrolspelers uit deze film zijn Ruter Hauer en Monique van de Ven. De film is een (internationaal) kassucces. Het is één van de succesvolste Nederlandse bioscoopfilms aller tijden. De film kreeg een Gouden Kalf voor ‘Beste Nederlandse film van de tiwntigste eeuw’. Het verhaal uit deze film is een verfilming van de gelijknamige roman van Jan Wolkers.

1993 – Schlinder’s List

Deze film gaat over de Tweede Wereldoorlog. De film is geregisseerd door de bekende regisseur Steven Spielberg. Deze film brengt op indrukwekkende manier de geschiedenis van de vernietiging van zes miljoen Joden in de Tweede Wereldoorlog in beeld. Om helemaal de sfeer te bereiken van de Tweede Wereldoorlog, de film een echt documentair karakter te geven, is deze speelfilm gemaakt door uit de hand in zwart-wit te filmen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb