1950 - 2000

1960

De eerste kleurenfoto word door een consument vastgelegd. Het was wel eerder gelukt een kleurenfoto te maken, maar niet voor een consument. Dit kwam omdat het maar niet lukte de kleur rood vast te leggen zodat kleurenfoto’s nooit een goede afspiegeling van de werkelijkheid gaven. 

1974
Kodak ontwikkelt de eerste kleurenfilter voor digitale beelden, het Bayer Pattern. Dit is opgebouwd uit 2 groene, 1 rood en 1 blauw element. Dit systeem wordt nog steeds in de digitale camera gebruikt.

1981
In september 1981 is het voor het eerst mogelijk om een foto te maken met een digitale camera. Sony brengt de digitale fotocamera `Mavica` op de markt. Een digitale fotocamera bevat geen filmrolletje. Daarbij gebruikt een digitale fotocamera geen lichtgevoelige achterwand. Het bewaren van de foto’s gebeurt niet op de sensor, maar in de sensor van de camera, waarna het opgeslagen kan worden op een geheugenkaartje, diskette enz. Daarna kunnen de foto’s afgedrukt worden.

1990
Adobe Photoshop komt op de markt, de standaard voor digitale foto bewerking en de vervanging van de donkere kamer. Fotografie is de opvolger van de schilderkunst en de voorloper van de film.

1995
De eerste goedkope digitale fotocamera’s komen op de markt.